https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора„Дунав“ почете с бдение паметта на загиналия Венци

„Дунав“ почете с бдение паметта на загиналия Венци

По инициатива на фен клуба на „Дунав“ край стадиона се събраха привърженици на футбола, деца от школата, родители, футболисти, треньори и граждани, дошли да изкажат своята съпричастност. С много цветя, сълзи и обич към нелепо загиналия 11-годишен Венци тази вечер бе почетена паметта на детето, което бе убито от мълния по време на тренировка на стадион „Дунав“ в Русе.

Цветя и свещи, син балон и шалче на отбора бяха поставени край снимката на усмихнатото дете, облечено в екипа на „Дунав“. Най-тежко бе за малките съотборници на момчето, които през сълзи оставяха цветя и свещи за приятеля си.

От клуба и общината съвместно са осигурили психолог, който още днес е започнал работа с децата. „ И с децата, които са били от неговия набор, и с други деца от школата, защото това повлия на всички – както и на нас, където сме големи хора, така и на дечицата. Ще направим всякакви усилия да ги възстановим, доколкото е възможно, и да е наред всичко при тях“, сподели председателят на УС на ФК „Дунав“ Диян Димов.

Съпричастност към трагедията в Русе са изразили от хора от цяла България, които са заявили желанието си да помогнат на семействата на двете деца. „Това е трагедия на целия град. Аз даже смятам, че на цяла България. Наистина е трагедия и затова са се стекли хората толкова много, защото целият град страда и аз мисля, че трябва да има траурен ден в града“, каза още Диян Димов.

По-рано през деня децата от школата поставиха цветя и направиха сърце от свещи на терена там, където загина 11-годишният Венци.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X