https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДесислава Атанасова: Новата сесия ще бъде свързана с промяна на Конституцията, бюджета...

Десислава Атанасова: Новата сесия ще бъде свързана с промяна на Конституцията, бюджета за 2024 г., Шенген, Плана за възстановяване

Новата сесия ще бъде свързана с промяна на Конституцията, бюджета за 2024 г., всички теми, свързани с Шенген, Плана за възстановяване. Това коментира пред журналисти преди началото на новата пленарна сесия Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Атанасова заяви, че очакват законодателните предложения на Министерския съвет.

Относно устойчивостта на коалицията Атансова коментира, че на България е нужно редовно правителство. Според мен няма друга алтернатива. Разбира се, че местните избори и политическото противопоставяне стоят на дневен ред. Те са на по-малко от два месеца, но редовното правителство не бива да бъде поставяно на карта и да е залог, коментира тя. Атанасова съобщи, че очаква кадровите въпроси да бъдат решени с подписването на споразумение с представителите на “Продължаваме промяната – Демократична България” .

Ние все още не сме подписали споразумението за механизма, по който ще се вземат решенията, и това следва да се направи в много спешен порядък, коментира Атанасова и уточни, че това, което ги е забавило, е ваканцията на депутатите. Тази седмица и другата ще обсъждаме тези въпроси и се надявам с взаимен консенсус да изработим такъв механизъм, добави тя.

Ние имаме критики към правителството, това е съвсем нормално, защото в парламентарната република, парламентът е мястото, което определя политиката, посочи Атанасова и допълни, че това не означава, че правителството ще бъде съборено заради нерешени въпроси, свързани с кадровата политика.

Относно промяната на пленарната зала в сградата на бившия Партиен дом, тя добави, че това е една добре функционираща пленарна зала. Надявам се и за вас да е удобно, обърна се Атанасова към медиите.

На въпрос за комунистическите символи, които все още стоят, Атанасова допълни, че заявката за премахването на комунистическите символи и паметници е заявка, зад която ГЕРБ стои. Тя посочи, че очаква председателят на Народното събрание да премахне всички комунистически символи от сградата на българския парламент.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X