https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораФК „Дунав“ е в траур за неопределено време

ФК „Дунав“ е в траур за неопределено време

Днес е Ден на траур в Община Русе в памет на загиналия по време на тренировка 11-годишен Венцеслав Георгиев, с когото днес близки и приятели ще си кажат последно сбогом.

ФК „Дунав“ също е в траур, като за неопределено време всички срещи в детско-юношеската школа са отложени, като това включва и Дунав II. Тренировъчните занятия са отменени за цялата школа до второ нареждане, съобщиха от клуба. Със съдействието на Община Русе се предоставя психологическа помощ на всички деца в клуба.

Решението кога ще бъдат възстановени тренировките в школата ще бъде взето след консултация със съответните специалисти, като клубът е договорил и възможност за допълнително отлагане на срещи. В този момент е важно да се остави пространство на децата и да не се притискат. В следващата сряда (06.09) ще се направи нова оценка на ситуацията и ще се вземе допълнително решение.

В същото време на сбирка между играчите на представителния отбор, треньорите и ръководството бе взето решение Дунав да се яви на предстоящите срещи с Беласица и ФК Кюстендил както е по програма.

„Преценихме, че в тази ситуация няма по-голяма символика от това отборът да се завърне на игралното поле още този уикенд и да играе в памет на Венци.

Трагедията е огромна за целия клуб, защото изгубихме част от нас самите. Част, която осмисля нашето ежедневие и усилия. Клубът ще информира за всякакви други инициативи, които биха могли да бъдат от конкретна полза за пострадалите семейства“, казаха още от ФК „Дунав“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X