https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПрокуратурата привлече като обвиняем мъжа, подал фалшив сигнал за бедстващи

Прокуратурата привлече като обвиняем мъжа, подал фалшив сигнал за бедстващи

На 3 септември мъжът предал по телефон неверни повиквания за помощ и злополука – за бедстващи туристи, сред които и жена със счупен крак, по време на преход от хижа „Равнец“ към вр. Ботев.

Той бил нает на работа като пастир на стадо и живеел в дървена къща в м. Дюсчал. От мобилен телефон подал на тел. 112 сигнал, в който се представил с друго име и съобщил, че заедно със съпругата му, която била със счупен крак, се намирали в скалиста местност между хижа „Равнец“ и връх Ботев. Твърдял, че се били изгубили и бедствали, което не отговаряло на истината.

Незабавно е започнала издирвателна операция от планински спасители, която е продължила няколко дни. При проведено разследване от служители от РУ на МВР-Карлово е установено, че подаденият сигнал е бил фалшив. На 7 септември пастирът е задържан от органите на полицията. Той е осъждан.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да се внесе искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X