https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусе ще кандидатства за проект за изграждане на парк до квартал "Здравец...

Русе ще кандидатства за проект за изграждане на парк до квартал “Здравец Изток”

Общинският съвет на Русе одобри предложението на кмета Пенчо Милков за кандидатстване по проект за изграждане на парк в североизточната част на града. Проектът предвижда изграждането на парк с площ около 30 дка до квартал “Здравец Изток”.

В парка ще бъдат изградени алеи, детски площадки, зони за пикник и отдих, водни ефекти, кътове за биоразнообразие и др. Ще бъдат засадени местни растителни видове, характерни за Дунавска равнина и крайбрежието на река Дунав.

Общата стойност на проекта е 3,5 млн. евро, от които 80% ще бъдат финансирани от Европейския фонд за регионално развитие, 18% от националния бюджет и 2% от собствения принос на Община Русе.

Кандидатстването по проекта трябва да бъде подадено в срок до 11 септември 2023 г.

Изграждането на новия парк ще допринесе за подобряване на качеството на живот в Русе по редица начини. Паркът ще създаде допълнително пространство за отдих на гражданите, ще подобри микроклимата в района и ще допринесе за опазване на биоразнообразието.

Паркът ще бъде достъпен за всички граждани, независимо от възрастта и възможностите им. В него ще има зони за игра на деца, за отдих на възрастни и за спортни дейности.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X