https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиРусенски данъчни върнаха от Румъния джип BMW, отнет от т.нар. „регистратори“...

Русенски данъчни върнаха от Румъния джип BMW, отнет от т.нар. „регистратори“ по искане на КПКОНПИ

Все повече се пропуква схемата за незаконни печалби на български фирми и граждани, които регистрират на свое име автомобили у нас, а след това с пълномощно предоставят използването им от чужденци в други държави.

Щетите от т.нар. „регистратори“ са значителни за общинските и държавни бюджети и застрахователните компании. Наскоро служителите от отдел „Държавни взeмания“ в Русе към ТД на НАП Варна успешно се възползваха от съдействието на румънските гранични власти и върнаха в България луксозен автомобил, който с решение на българския съд е отнет в полза на държавата по искане на КПКОНПИ.

Това става за първи път в практиката и дава ефективен алгоритъм за противодействие на „регистраторите“. След обявяване от НАП за международно издирване, джип BMW X5 е установен по това искане и иззет от румънските власти на пропускателен пункт Турну на границата с Унгария.

Съвместният контактен център за полицейско и митническо сътрудничество в Гюргево своевременно уведомява българската страна за това, а приходните служители в Русе бързо оценяват потенциала на ситуацията и заявяват желание да придобият автомобила. Той е вече в страната и за него е обявен търг с тайно наддаване при първоначална цена 6 000 лв. Огледи са възможни от 12 до 14 септември в офиса на НАП в Русе.

Повече подробности могат да се намерят в сайта на НАП.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X