https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаТагарев ще бъде изслушан в ресорната комисия

Тагарев ще бъде изслушан в ресорната комисия

Ресорната комисия ще изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това е първото заседание след ваканцията на депутатите.

Въпросите към министъра са свързани с позицията на България към новите регионални планове за защита на територията на НАТО с определени сили с висока степен на готовност, както и за сигурността в Черноморския регион.

В тримесечния си отчет премиерът Денков посочи, че не вижда пряка заплаха за българските пристанища от войната в Украйна, но се вижда желание за блокиране на част от икономическата зона извън териториални води чрез руски военни учения.

В последните дни Румъния съобщи за руска атака срещу украинско пристанище на Дунава, а генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Черно море остава важно за пакта.

“Възраждане” и БСП поискаха оставката на военния министър – заради политиката му и заради евентуалното разполагане на НАТО в Черно море.

Очаква се към Тагарев да има и въпроси за назначенията в министерството. Преди дни съветникът му Мустафа Емин подаде оставка заради обвинения за арогантно поведение в “Пирогов”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X