https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗадържаха мъж за домашно насилие, откриха оръжие в дома му

Задържаха мъж за домашно насилие, откриха оръжие в дома му

След сигнал за домашно насилие полицията е задържала мъж, като е установено, че той е укривал в дома си незаконно оръжие. На 5 септември в 18:23 часа, чрез ЕЕН 112, в ОДМВР – Русе е подаден сигнал от жителка на с. Сваленик за осъществено домашно насилие спрямо нея от страна на 58-годишен мъж, с когото живее на семейни начала.

На място в селото веднага са изпратени полицейски служители. Първоначално мъжът е успял да избяга от адреса, но впоследствие е открит и задържан. В хода на изясняване на случая става ясно, че 58-годишният е нанесъл побой на жената, като това не се случва за първи път, както и че държи незаконно в дома им огнестрелно оръжие. На място е изпратена дежурна оперативна група и при последвал оглед в куха колона във вътрешността на двора на имота е намерено въпросното огнестрелно оръжие – пушка, сгъната на две, с неустановена марка, както и боеприпас.

По случая е започнато досъдебно производство и работата по разследването му продължава. На 58-годишния мъж, който е известен на правораздавателните органи и с други прояви, е повдигнато обвинение, като след полицейското задържане от прокуратурата му е постановена мярка до 72 часа. Днес предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на постоянна мярка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X