https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМинистър Вътев: Не са говорили с мен за падане на забраната за...

Министър Вътев: Не са говорили с мен за падане на забраната за внос от Украйна

Нито Кирил Петков, нито Делян Пеевски, които са вносители на предложението за падане на забраната за внос на зърно от Украйна, са ме търсили, за да чуят мнението ми за падане на забраната. Това заяви по bTV министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

На този етап предложението не е окончателно, защото тепърва предстои гласуване в пленарната зала. Предложението е подкрепено от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

“Аз съм безпартиен, не знам какви външнополитически договорки имат управляващите, но ситуацията на нашия зърнен пазар в момента е такава, че и без падането на забраната е сложно”, каза министърът, припомняйки, че изкупните цени на пшеницата и слънчогледа са твърде ниски и това кара много производители да задържат продукцията в складовете си вместо да я продават.

Вътев каза и че покрай зърното нашият пазар вероятно ще бъде наводнен и със сухо мляко и други хранителни суровини и това ще направи ситуацията в бранша още по-сложна.

Той допълни, че не е виждал анализ как отпадането на тази забрана би повлияла на нашите земеделски производители.

„Солидарността с Украйна е налице и през България текат коридори на солидарност. България е съпричастна максимално и съдейства, но ние имаме собствено производство, имаме и наши производители, които трябва да защитим“, каза Вътев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X