https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023"Левицата!" подкрепя Пенчо Милков за нов мандат

“Левицата!” подкрепя Пенчо Милков за нов мандат

Коалиция “Левицата!” подкрепя досегашния кмет на Русе Пенчо Милков от БСП за нов мандат, въпреки че все още кандидатурата му официално не е издигната. Това съобщи председателят на областната структура на партия АБВ в Русе Валери Иванов по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в крайдунавския град.

По думите му през изтеклия мандат Пенчо Милков е трябвало да управлява общината в сложна ситуация – пандемия, масови протести, войната в Украйна, довела до миграционен натиск, който се е отразил и на Русе като граничен град. Отделно, бюджетът на общината за тази година бе приет преди няколко дни.

Иванов каза, че Милков е свършил немалко работа през тези четири години.

Йовчо Смилов – заместник-председател на областната структура на АБВ заяви, че по време на мандата на Милков са се сменили много правителства, нямало е и европейско финансиране.

“Въпреки всичко това според мен кметът Пенчо Милков се справи успешно”, каза Смилов.

Председателят на АБВ Румен Петков заяви, че на местно ниво в Русе се водят преговори за подписване на коалиционно споразумение между “Левицата!” и “БСП за България” за предстоящите местни избори и участие с обща листа с кандидати за общински съветници.

В пресконференцията участва и адвокат Йордан Топалов – заместник-председател на партия “Изправи се България”, която е част от “Левицата!”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X