https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиГрупа за невзривени боеприпаси към ВМС пътува за Тюленово

Група за невзривени боеприпаси към ВМС пътува за Тюленово

От командването на Военноморските сили съобщиха за Радио Варна, че в момента групата за невзривени боеприпаси пътува към Тюленово, където беше намерен дрон с взривно устройство. Според експертите става дума за 82-милиметрова мина, прикрепена към устройство, което не е ясно дали е дрон.

От ВМС уточниха, че най-важна за тях е безопасността и затова мината ще бъде обезвредена на място, или изтеглена на друго място, където да бъде безопасно унищожена. По-късно ще бъде разпространена официална информация от Щаба на ВМС за случая.

“Опасно е, но е трудно да бъде коментирано това нещо. Редно е да се извикат специалисти, които да обезвредят апарата”, коментира Васил Данов, военен експерт, в ефира на Нова телевизия по повод открития дрон с предполагаемо взривно устройство на брега на Тюленово.

„Това, което виждам, най-вероятно е дошло от бойните действия в Украйна. Вероятно е украински опит за атака по Кримския полуостров”, допълни той.

По думите му бомбата е твърде малка, за да се използва срещу бойни кораби, по-скоро е била предназначена за атака по хора.

„Идва от далеч, но колко го е носила водата – никой не може да каже”, каза още той.

„Предполагам, че трябва да се активира по начин, по който е замислено, за да нанесе поражения. Ако е блъскано в морето, досега щеше да избухне.”

„Има радари за наблюдение на морската повърхност, но те не следят всеки метър от морето, така че е трудно да се открият подобни обекти”, допълни експертът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X