https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниОткриха новата съдебна година в Окръжен съд - Русе

Откриха новата съдебна година в Окръжен съд – Русе

Председателят на Окръжен съд – Русе Николинка Чокоева официално откри новата съдебна година в Мраморната зала на Русенската съдебна палата.

Водосвет беше отслужен от специалния гост на събитието – Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум. Пожела на всички магистрати и съдебни служители да бъдат морални, мъдри и справедливи в решенията и професията си. Благослови ги и им пожела здраве. Освети икона, която дари на председателя на Окръжен съд – Русе.

Николинка Чокоева поднесе специален подарък на Негово Високопреосвещенство – кристален плакет с фрагмент от витраж на Темида, изобразена в Мраморната зала и изписан с латинската сентенция – Legibus idcirco omnes servimus ut liberi esse possimus – “Всички се подчиняваме на законите, за да можем да бъдем свободни”.

Официални гости на събитието бяха Председателят на Административен съд – Русе, Зам. адм. ръководители на Окръжна прокуратура Русе, Административният ръководител на Районна прокуратура Русе, Ръководителят и представители на Службата по вписванията, Председателят на Съдебно изпълнителната служба, Председателят на адвокатски съвет Русе. Присъстваха магистрати РОС, РРП, РОП, служители и гости.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X