https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниВетовоРъководството и екипът на “Каолин” бяха отличени със знака на областния управител...

Ръководството и екипът на “Каолин” бяха отличени със знака на областния управител на Русе Данаил Ковачев

Най-голямото българско предприятие за индустриални минерали „Каолин“ отбеляза 100 години от създаването си с богата празнична програма късно снощи.

Тържеството се проведе в гр. Сеново, община Ветово, а сред гостите на събитието беше и областният управител на Русе Данаил Ковачев. Той удостои екипът и ръководството на компанията със знака на областния управител, като призът бе връчен на главния изпълнителен директор на „Каолин“ д-р Волф Харлфингер.

Високото отличие бе връчено за съществения принос на фирмата към икономическото и социално развитие на региона.

Припомняме, че „Каолин“ осигурява работа на над 1200 души от страната, като повече от 650 са заетите от региона. Индиректно предприятието дава работа на още близо 1200 човека от България, заради обслужващите фирми, с които работи ежедневно.

От 2013 г. „Каолин“ е част от германската група “Кварцверке”, чийто бизнес е добив и обогатяване на минерални суровини. Създадена преди повече от век като семейна фирма със седалище гр. Фрехен, Германия, днес тя притежава повече от 20 предприятия в Европа с 3500 служители.

С придобиването на „Каолин“ групата разширява дейността си в България, Сърбия и Украйна и става един от водещите производители на минерални суровини в Европа. Снощи бе отбелязана и 10-ата годишнина от присъединяването на „Каолин“ към групата „Кварцверке”.

Интересен факт е, че „Каолин“ произвежда и продава над 2 милиона тона годишно индустриални минерали, които са важни за редица сектори от европейската икономика.

„Високо оценявам приноса Ви за постигането на ускорен и устойчив икономически растеж в региона. Вие за пореден път доказвате, че област Русе е сред правилните места за правене на бизнес и привличане на инвестиции в сектори с добавена стойност“, заяви Ковачев в приветствието си към мениджмънта на компанията.

Областният управител отбеляза, че той и екипът му високо ценят не само финансовите измерения на вложенията на компанията, но и сериозния принос, който имат в сферата на корпоративната социална отговорност.

„Благодаря Ви за съвместната работа в областта на професионалното образование и дуалното обучение и Ви уверявам, че в лицето на ръководството на Областна администрация ще продължите да срещате пълна подкрепа за реализация на бъдещите си намерения. Поздравления за това, че тук давате шанс за развитие на висококвалифицирани кадри в един от най-значимите отрасли на родната икономика. Вярвам, че благодарение на взаимните усилия, които полагаме, изразяващи се най-вече в ефективния диалог между институции и бизнес, общите успехи ще бъдат още по-големи и занапред. Постигането на ноу-хау, прилагането на нови управленски походи и изграждането на работещо партньорство между бизнеса и обществото е гарант за качествена инвестиционна среда и сигурна социална система“, допълни още Ковачев. Той пожела на ръководството и екипа на „Каолин“ и „Кварцверке“ здраве, мотивация и нови покорени върхове „Бъдете иновативни и поддържайте присъщия си висок професионализъм“, каза областният управител.

От своя страна д-р Волф Харлфингер също приветства присъстващите и сподели някои от водещите приоритети пред компанията. Той определи двете годишнини като изключителен момент и благодари на основателите на компанията, като ги определи като смели предприемачи и пионери в тази сфера.

„Когато вземем решение да инвестираме, това е ангажимент за десетилетия. Този подход ни прави предвидим, надежден и устойчив партньор“, каза още той.

„Каолин“ е най-старото действащо минно предприятие в България, основано на 6 май 1923 г. От тогава до днес производството не е спирало. Продуктовото портфолио обхваща близо 200 разновидности на основните произвеждани индустриални минерали – кварцов пясък, обогатен каолин, шамот, варовик, доломит, фелдшпат, глина. Предприятието разполага с най-модерната в Европа линия за преработка на каолин.

На тържественото събитие присъстваха представители на държавната и местна власт, бизнеса и неправителствения сектор. Сред тях бяха кметовете на Ветово и Сливо поле съответно д-р Мехмед Мехмед и Валентин Атанасов, народният представител Ализан Яхова, както и директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ Венцислав Шахънов. На събитието присъстваха и изпълнителните директори на „Каолин“ Димитър Ангелов и Ивайло Тиманов, други представители на мениджмънта, както и Рупрехт Линдеман-Берк.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X