https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЕдинственото в България следово куче за откриване на отровни примамки показа уменията...

Единственото в България следово куче за откриване на отровни примамки показа уменията си в Русе

Николай Терзиев и специално обученото куче Барс са първият екип в България, работещ по откриване на убити и отровени птици, животни и примамки. 

Терзиев и Барс преминават 2-месечно обучение в специализирана академия за полицейски кучета в Унгария през 2016 г. По време на тренировките Барс, който е кръстоска на немска и белгийска овчарка минава период на интензивна предварителна подготовка с професионални дресьори. След това в продължение на седмици екипът се обучава за претърсване за отровни примамки.

Днес г-н Терзиев и Барс демонстрираха в Русе откриването на примамки за около минута. Тяхната задача е да прекъснат пагубната верига от жертви на незаконно поставени отрови в природата, сред които са и световно застрашени видове като египетския лешояд и царския орел.

Двамата претърсват определени терени, намира трупове на отровени животни или храни – отровни примамки, след което Барс подава сигнал, а водачът преценява каква ще е следващата стъпка. Ако се окаже, че животното е отровено, трябва да се премахне от природата и да се дадат лабораторни проби за установяване на причината за смъртта.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X