https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПетков: За съжаление отново чуждите служби трябва да открият, че имаме поредния...

Петков: За съжаление отново чуждите служби трябва да открият, че имаме поредния шпионин в България

“За съжаление отново чуждите служби трябва да открият, че имаме поредния шпионин в България и след това вече нашите служби направиха това, което направиха”, заяви в ефира на NOVA съпредседателят на “Продължаваме Промяната” Кирил Петков по повод шпионския скандал у нас и експулсирането на тримата служители на Руската църква в София.

Според него е пропуск на ДАНС, че служителите на Руската църква са експулсирани едва сега, а не по-рано.

“Ако днес вече знаем, че той е бил шпионин на руските служби, той е бил шпионин на руските служби от 5 години. Докато не заработят българските служби по истински начин, националната ни сигурност е под риск. Не може една Северна Македония да има по-добра информация за руските шпиони в България, отколкото нашите служби”, посочи още Кирил Петков, припомняйки, че РСМ обяви архимандрита за руски шпионин и допълни: “Просто си личи, че нашите служби винаги работят в следствие на нечие друго откритие за хора, които са в България или са българи. Това не е нормално. Така че наистина е пропуск. Радвам се, че сега са установили и са направили правилните действия. Но това не може да бъде – след 5 години един шпионин на чужда държава да оперира под прикритие и чак сега да бъде осъзнато”.

“Лошото е, че България пак започва да излиза като средище на руски шпиони, което означава само едно. Българските служби не са достатъчно проактивни по тази тема”, заяви още Петков.

На въпрос дали страната ни очаква ответна реакция и от Русия, съпредседателят на ПП беше категоричен: “Добра ответна реакция би била да изпратят свещеници, които не са агенти на чуждите служби и да се отвори Руската църква за хората, но като място за молитва, а не място за шпионаж” и допълни: “Надявам се следващите изпратени у нас да бъдат добре проверени. Надявам се да се изпратят просто свещеници, които са там, за да изпълняват своята роля като такива”.

По думите му правителството и в частност премиерът акад. Николай Денков много подкрепят българската православна църква. “Видях, че някои се опитват да използват това правителство срещу църквата, напротив, едно от първите решения на правителството беше да възстанови бюджетът на Рилския манастир, въобще работата с църквата е конструктивна. Проблемът е когато чужди държави използват под прикритие ролята на човек, който трябва да вкарва надежда, любов към вярващите и да го използват за шпионин”, посочи още Петков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X