https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПолицейски кордон посрещна протестиращите на магистрала "Струма"

Полицейски кордон посрещна протестиращите на магистрала “Струма”

Полицейски кордон посрещна работниците от мини “Бобов дол” при опита им да блокират магистрала “Струма”. Стигна се до напрежение, след като протестиращите разбиха кордона.

Протестиращите миньори и енергетици от Бобов дол се събраха в 9.30 часа пред ТЕЦ-а, за да потеглят на автошествие и с цел да блокират АМ „Струма“ при пътен възел Дупница-Кюстендил.

Жандармерията не позволи на протестиращите да излязат с автомобилите си на пътя за Дупница. Тогава тръгнаха пеш от разклона за Бобов дол към АМ „Струма“. След 40 минути шествие бяха спрени на ухото на магистралата от кордон полицаи с щитове и каски.

След кратка разправия и бутане протестиращите успяха да пробият полицейския кордон и 10.45 часа излязоха на АМ „Струма“ при 59 км. Те се разбраха с полицията да пропуснат събралите се автомобили, да се насочат към Е-79 през Дупница.

Полицията отбива трафика на АМ „Струма“ при пътен възел Дупница-север и град Бобошево, за да няма опашки.

Тодор Василев от КНСБ заяви: „Искаме някой да дойде тук при нас и да ни обясни кой лъже, защото по наша информация териториалните планове не са пристигнали в Брюксел. Или правителството ни лъже, или тези, които ни казват, че плановете не са пристигнали, т.е. Брюксел. По тази причина искаме някой да дойде тук и да ни каже истината. Протестът ни става безсрочен, докато не ни обяснят какво става“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X