https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЖертвите на експлозията в газостанцията в Румъния станаха 6

Жертвите на експлозията в газостанцията в Румъния станаха 6

Броят на жертвите на експлозията в станция за втечнен пропан-бутан (LPG) в село Креведия, Южна Румъния, достигна шест души, след като още един пациент с изгаряния почина, съобщи на министерството на здравеопазването.

Починалият пациент е бил настанен за лечение в клиника в Любек, Германия, уточнява министерството.

Общо четирима пациенти, които получиха изгаряния в резултат на експлозията и бяха прехвърлени в чужбина, остават на лечение в клиники в Брюксел, Милано и Любек. Изписани са общо 48 пациенти, от които 41 от болници в Румъния и седем от чужбина.

Шестият починал е имал изгаряния на над 40 процента от повърхността на тялото. Смъртта е настъпила на 30 септември.

Един човек загина, а 57 бяха ранени при експлозията на газостанцията в Креведия на 26 август. В последствие броят на жертвите нарасна, тъй като някои от пострадали получиха тежки изгаряния. Голяма част от ранените – 43 души, са служители на министерството на вътрешните работи: 39 пожарникари, двама полицаи и двама жандармеристи.

Миналата седмица бяха удължени заповедите за предварителен арест на собствениците на газостанцията в Креведия Йонуц Долдуря и Космин Стънга, които са обвинени в непредумишлено убийство след причиняване на тежък инцидент.

До момента са изслушани 90 души, които са понесли физически, материални и/или морални щети в резултат на експлозиите. От тях 81 са конституирани като ищци по делото, а общата сума възлиза 8 510 000 евро и 371 300 леи (еврото се разменя за 4,97 леи).

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X