https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниКулинарни конкурси с атрактивни награди обещава „Празникът на квартала - Заедно в...

Кулинарни конкурси с атрактивни награди обещава „Празникът на квартала – Заедно в Здравец“

Русенци ще могат да се включат в два кулинарни конкурса с атрактивни награди по време на инициативата „Празник на квартала – Заедно в Здравец“. Тя ще се проведе на 14 октомври /събота/ от 16 ч. на източния паркинг на Mall Rousse, а желаещите ще могат да премерят възможностите си в приготвянето на домашни сладка и туршии. Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ с финансовата подкрепа на „Оргахим“ АД, „Холеман България“ ООД и „Тива Плюс“ ООД.

По време на събитието кулинарните си възможности са поканени да покажат русенци от всички квартали. С хлебопекарна или мултикукър ще си тръгнат победителите в двата конкурса, а наградите за второ и трето място ще са не по-малко атрактивни. Организаторите допускат за участие до три различни вида домашно приготвена туршия и/или сладко, които трябва да бъдат донесени на място до 15:30 ч. в съботния ден. Кулинари от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ ще отличат победителите.

За да се включите в надпреварата, е необходимо да се запишете предварително на телефон 0897/917 474 или на имейл [email protected], или директно на място.

Станалото вече традиционно събитие „Празник на квартала“ тази година започна на 30 септември с акция по почистване, боядисване и облагородяване на голяма детска площадка. На 7 октомври /събота/ предстои втората акция, която ще се проведе на площадката между блоковете „Мура“, „Хвойна“ и „Чинар“. Целта на събитията е хората да се съберат и да положат грижи за пространствата в своя квартал, а след това всички заедно да се забавляват.

Празникът предвижда забавления за малки и големи след добре свършената работа. Входът за всички събития е свободен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X