https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСъбирачите на трюфели излизат на протест в Русе на 13 октомври

Събирачите на трюфели излизат на протест в Русе на 13 октомври

Сдруженията от бранша за добив на трюфели предприемат ефективни протестни действия в петък – 13-ти октомври 2023г от 9 часа. Сборният пункт за протеста ще бъде на паркинга на магазин „Метро“ в Русе, след което след 10.30 часа протестиращите ще потеглят към Дунав мост и ще се върнат обратно на паркинга пред „Метро“ с автомобилното шествие. Оттам ще продължат пеша по бул.“България“, като планират да затворят пътя от и за София.

„Заставаме твърдо зад позицията, че патентен данък не е оправдан и справедлив спрямо физическите лица, изкарващи прехраната си с добив на недървесни горски продукти, гъби и трюфели. Считаме, че единствения справедлив начин за облагане остава посочения по-горе метод – който какъвто приход е реализирал, точно за толкова да плати дължим данък“, посочиха сдруженията в позиция до медиите в края на септември.

До решението за предприемане на ефективни протестни действия се стигна след като дейностите по добив на диворастящи гъби и трюфели, билки и т.н. са предвидени за облагане с патентен данък във внесения за обществено обсъждане проектозакон на финансовото министерство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X