https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниДве могилиРумен Христов: Подкрепям категорично Драгомир Драганов за кмет на Две могили

Румен Христов: Подкрепям категорично Драгомир Драганов за кмет на Две могили

Председателят на СДС Румен Христов, пристигна в Русе, за да подкрепи кандидатите на Сьюза на демократичните сили за кметските места и за общински съветници. На пресконференция той заяви, че изразява категоричната си подкрепа и за кандидата за кмет на община Две могили Драгомир Драганов. „С него се познаваме повече от 30 години, имаме много дълъг път, извървян заедно в редиците на демократичната общност – каза Христов. – Драганов тръгна от кмет на Бяла, беше кмет на Две могили, депутат, общински съветник. Със сто процента сега мога да твърдя, че Драганов отива на балотаж, а оттам вече „каквото сабя покаже“. За съжаление, не успяхме да постигнем с колегите от ГЕРБ договореност в тази община кандидатът ни да бъде общ, затова се състезаваме самостоятелно с номер 25. Но съм убеден, че този път ще победим!“

„По наше проучване, СДС ще спечели 4-5 места за общински съветници, ГЕРБ – около 4 – обясни Драгомир Драганов. – Ако има балотаж, ще търсим подкрепа от „Възраждане“. ДПС изчакват да видят резултатите от 29 октомври и тогава ще вземат решение.  И разчитаме на всички граждани, които милеят за общината си“.

Драганов подчерта, че СДС са достойни представители на дясната политическа сила, които нямат ляво мислене. „Ние създаваме продукт с принадена стойност и за това обществото има нужда точно от такива хора като нас – каза Драганов. – Нашата листа в Две могили е съставена 90% от гражданското общество – това са бизнесмени, преподаватели, учители, лекари – хора с авторитет, доказали се в своята сфера на влияние“.

Според кандидата за кмет в една малка община екипът на градоначалника трябва да създава предпоставки за развитието на бизнеса. „В последните 12 години в Две могили нито един чужд инвеститор не е дошъл – разкри Драганов. – Освен това безработицата в района е 16%, при 5% в страната. Има 600 безработни в Бюрото по труда, но когато потърсиш да наемеш кадри, регистрираните безработни са с ниско образование и ниска квалификация. А нито един работодател няма да инвестира, когато няма качествена работна ръка. Затова трябва да се обърне сериозно внимание на образованието и квалификацията на кадрите в общината.

В продължение на две години няма никакъв транспорт за близо 2000 жители, нямат достъп до здравеопазване, до банкомати, до медицински услуги. Трябва да има взаимодействие между местната власт и бизнесът, а сега го няма и затова разходите са повече.

Освен това политическите екипи в малките общини трябва да са местни хора, а при нас това са „гости“. Но на гости можеш да изкараш една седмица, един месец, обаче 8 години да си гост в една община, това няма как да се търпи. Трябва да се дава възможност на местните кадри да се издигат и да се обучават, за да има някаква приемственост.

Ако аз стана кмет, хората ще спечелят, а аз ще загубя, защото ще си дам личното време за обществото. Ако не стана кмет, хората ще загубят, а аз ще спечеля, защото ще имам много лично време. А всеки избирател би искал да спечели“, заяви Драганов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X