https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниБелгийският правосъден министър подаде оставка заради терористичната атака срещу двама шведски футболни...

Белгийският правосъден министър подаде оставка заради терористичната атака срещу двама шведски футболни фенове

Белгийският министър на правосъдието Венсан ван Кикенборн подаде оставка четири дни след кръвопролитната терористична атака срещу двама шведски футболни фенове в Брюксел, предаде ДПА.

Ван Кикенборн потвърди решението си тази нощ, като заяви, че поема лична отговорност за сериозна административна грешка. Той допълни, че е можело нападателят отдавна да е екстрадиран в Тунис.

Тунис е подал иск за екстрадирането на мъжа на 15 август миналата година, но документът не е бил разгледан от компетентния съдия. Ван Кикенборн определи това като индивидуална и недопустима грешка с драматични поледици.

По данни на съдебните власти през миналата година на въпросния съдия са били предадени 31 искания за международна екстрадиция. Той е обработил 30 от тях, но не и иска за убиеца на шведските футболни фенове. Причините за това към момента остават неясни.

Престъплението бе извършено в понеделник вечерта преди квалификационния мач за Европейското първенство по футбол между Белгия и Швеция.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X