https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиГранична полицайка е простреляна в крака при гонка с мигранти

Гранична полицайка е простреляна в крака при гонка с мигранти

Служителка на “Гранична полиция” е пострадала при преследване на мигранти. Инцидентът е станал вчера, съобщи директорът на ГДГП Антон Златанов в профила си в социалната мрежа Facebook.

Николета Костадинова е водач на служебното куче Рекс в мобилния полицейски граничен взвод на ГПУ-Средец. Тя е участвала в продължително гонене на чужди граждани в гората.

“И когато почти ги настигнаха, след неколкократни команди “Стой, полиция” и “Стой, ще стрелям”, на които групата не се подчини, Никол извади служебното си оръжие и стреля предупредително във въздуха. Целта бе постигната и те спряха. В това време и останалите колеги ги обграждаха. Тогава единия от мигрантите блъсна Никол, докато поводът на кучето беше в едната и ръка, а оръжието в другата. И така Никол пострада от произведения изстрел, който засегна крака й”, разказва Златанов.

Директорът на Гранична полиция поясни, че Костадинова вече е добре. Намира се в болница.

“Държи се сякаш се е убола с игла. А куршумът е преминал четири пъти през крака й. Благодарим на лекарите, които бързо се погрижиха за нея”, допълни той.

Златанов посочи, че мигрантите са задържани и благодари на служителката на ГПУ – Средец и колегите й, които са участвали в акцията по залавянето на мигрантите.

“Вие още днес сте наградени, но това е нищо в сравнение с вашите усилия! Колеги, за мен от чест е да съм един от вас! Ето така се пази граница!”, написа още Златанов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X