https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПарламентът не събра кворум за започване за извънредното заседание, регистрираха се 11...

Парламентът не събра кворум за започване за извънредното заседание, регистрираха се 11 депутати

Народното събрание не събра кворум за начало на извънредното заседание, на което трябваше да бъде обсъдено ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за енергетиката.

В залата се регистрираха 11 народни представители. Няма да се прави повторна проверка на кворума, каза председателят на парламента Росен Желязков. Той обяви, че в 13:00 часа ще има председателски съвет.

Преди още да бие звънецът и да стане ясно дали ще бъде събран кворум, за да бъде проведено извънредното заседание, в кулоарите на парламента вече имаме скандал, за който обявиха тъкмо депутатите от “Има такъв народ”.

Преди старта на заседанието е бил проведен председателски съвет. На него е бил разгледан доклад на ДАНС, изпратен до председателя на Росен Желязков. В този сигнал се съдържа информация, че на 25 октомври, 2 дни след като ЦИК направи публично генериране на хеш кода, който е ключов за защита на машините, с които ще се гласува, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнев е бил заснет от охранителна камера да влиза в залата, да повтаря цялата процедура и да я снима с телефона си.

По този начин според ИТН изборите са опорочени, не бива да се гласува с машини и по същината си това поне, което каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, става дума за държавен преврат.

По неофициална информация на този съвет все пак са присъствали и депутати от “Възраждане”.

Тошко Йорданов каза, че ще извикат за изслушване в парламента вицепремиерът Мария Габриел, която в момента замества а премиера Николай Денков, който не е в страната заради участие в заседание на Европейския съвет в Брюксел. При липса на кворум тя може да бъде извикана на изслушване в председателския съвет, отбеляза Йорданов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X