https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенската опера кани на камерен концерт и изложба

Русенската опера кани на камерен концерт и изложба

Изложба и камерен концерт под наслов “Български оперни и балетни творби на сцената на Русенската опера” ще има тази вечер в Русе. Това съобщи пиарът на Русенската опера Диана Димитрова.

Експозицията разкрива достиженията на българското оперно и балетно творчество на сцената на Държавната опера в Русе от нейното създаване до днес.

“С експонирането на фотографии, плакати и сценографски проекти, документирали всички премиери на български оперни и балетни продукции, Русенската опера израства като културен институт от най-голямо значение не само за града и Дунавския регион, но и за страната”, обясни Димитрова.

Документалната изложба е съвместна изява на сдружение “Европейски център за култура” и на Държавната опера в Русе.

Откриването на експозицията ще бъде обогатено с концертно участие на солисти, изпълняващи български творби. В програмата участват инструментален ансамбъл “Енигма”, Тамара Лазарова (цигулка) – концертмайстор на оркестъра на Държавна опера-Русе, и солистите Андреана Николова, Борис Луков, Даниела Караиванова, Момчил Миланов и Теодора Чукурска.

Димитрова обясни, че събитието ще последва предвидения за същия ден, от 16:00 часа, в зала “Филхармония” концерт-лектория “Сто години от рождението на диригента Илия Темков”, воден от маестро Йордан Камджалов и с участието на хор и оркестър на Държавната опера в Русе. Той е предназначен за ученици от горните класове на русенските училища.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X