https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиШофьор размаха пистолет след спор за паркомясто в Пловдив

Шофьор размаха пистолет след спор за паркомясто в Пловдив

Водачът, размахал пистолет и проявил физическа агресия към друг шофьор в Пловдив се сдоби с две обвинения, заяви пред bTV окръжният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Той поясни, че причината за агресията е спор за паркомясто. По думите му нападателят чакал другия мъж да освободи паркомясто, като му присветвал с фаровете и му свирил с клаксона. Това обаче само разгневило младия шофьор, който показал неприличен жест и потеглил. В резултат на това започнало преследване.

След като нападателят успял да спре другия автомобил на натоварен булевард в Пловдив, извадил пистолет и се насочил към другия водач. Прокурор Илиев поясни, че пистолетът е бил газов. Агресивният мъж нанесъл няколко удара в лицето на другия водач през сваления прозорец на автомобила.

Илиев посочи, че само в рамките на 5 часа извършителят на деянието е бил установен и привлечен към наказателна отговорност. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и лека телесна повреда.

Окръжният прокурор на Пловдив заяви, че задържания е 56-годишен български гражданин от София, който не е криминално проявен.

Наказанието, което се предвижда в Наказателния кодекс за извършеното деяние е лишаване от свобода до 5 години и лишаване от правото за управление на МПС до три години.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X