https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМартин Димитров: Ако някой не подкрепи отбранителната политика на правителството в ситуацията...

Мартин Димитров: Ако някой не подкрепи отбранителната политика на правителството в ситуацията на две войни, то е за негова сметка

Ако някой не подкрепи отбранителната политика на правителството в ситуацията на две войни, то е за негова сметка. Това каза депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

По думите му очакванията са бюджетът да влезе в НС около 20 ноември.

„Смутен съм от идеята бакшишите да бъда облагани с данък, не смятам че идеята е добра. Няма да бъдат събрани съществени данъци. Не бих подкрепил точно тази мярка“, заяви той.

Димитров е на мнение, че при данък „бонус-донос“ идеята е насочена към несъбран данък с праг 100 хил. лв, което означава, че става дума за голямо укриване на данъци. Данъкът засяга хора, които разполагат с необходимата документация, за да докажат, че се укрива данък.

Ако има намаление за прага на кеш-разплащания, то трябва да е по-малко, двойното намаление е рязка мярка, посочи Димитров. Той допълни, че трябва да се отчете, че в страната има малки градове и села, където не е така добре развита банковата мрежа. “Аз бих намалил прага от 10 хил. на 8 хил. лв.”, допълни политикът. По негови думи двойно намаляване би довело до сътресения в тези райони.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X