https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДимитър Стоянов: Мотивите за искане на оставката на шефа на ДАНС са...

Димитър Стоянов: Мотивите за искане на оставката на шефа на ДАНС са несъществени

След всичко, което стана с машинното гласуване в рамките на отминалите вече местни избори, премиерът Николай Денков официално поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Досега обаче държавният глава не е изразил съгласие да я разпише.

„Аз съм подготвил моето писмено становище към президента Румен Радев с отрицателно мнение, тоест да не бъде подписана оставката на председателя на ДАНС”, заяви пред Нова тв Димитър Стоянов, бивш служебен военен министър и секретар по сигурността на Румен Радев.

По думите му, мотивите, които са посочени от министър-председателя, са „нефелни”. „Те са толкова несъществени, че аз не виждам причина да се предприеме такова действие”, коментира още той.

Стоянов коментира и информацията, че Денков е поискал от агенцията доклад за сигурността на машините, но не е получил такъв. „Дали наистина го е поискал? Нека да излезе и да каже с кой документ е изпратил такова искане към ДАНС. Аз се съмнявам, че има такова”, каза секретарят по сигурността. Според Димитър Стоянов, на това правителство „всички са му виновни”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X