https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаАтанасова: В сряда ще покажем, че евроатлантическото мнозинство го има

Атанасова: В сряда ще покажем, че евроатлантическото мнозинство го има

“Имахме много интензивни разговори, в които участва Асен Василев. От своя страна ние и колегите от ДПС поставихме няколко условия – в сряда двете парламентарни групи ще участват в кворума на НС и ще покажем, че евроатлантическото мнозинство го има”, това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред журналисти.

Тя заяви и условията. Първата тема – дерогация на “Лукойл”, втора тема Закон за държавния бюджет и трета тема – Демонстрация на евроатлантическото мнозинство. “Получихме гаранции от колегите, от ПП-ДБ, в лицето на г-н Василев, че занапред няма да има случаи, в които тяхната парламентарна група ще гласува заедно в различно мнозинство с “Възраждане”, БСП и ИТН.

В сряда ГЕРБ-СДС и ДПС ще участват в кворума на парламента, за да покажат, че евроатлантическото мнозинство го има.

До решението се е стигнало след среща между двете формации и финансовия министър Асен Василев, на която са получени гаранции от Василев, че занапред няма да има случаи, в които ПП-ДБ ще гласува заедно с БСП, „Възраждане” и ИТН.

„По темата с дерогацията – тя ще бъде отменена в две стъпки. Първата стъпка е от 1 януари спиране на квотите за износ. Втората стъпка е от 1 март, окончателно отмяна на дерогацията, като за този преходен период сме се съгласили единствено и само за да няма финансови сътресения на пазара, а именно тези щети от повишение на цената на дизела и бензина да бъдат поети от българските граждани”, добави Атанасова.

„По отношение на Закона за държавния бюджет – намерихме възможности всички искания на парламентарните групи по отношение на приходите и разходите да бъдат удовлетворени”, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X