https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова: Битката е за потоците пари в енергетиката

Нинова: Битката е за потоците пари в енергетиката

“Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова слабо правителство”, заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Той е елемент на парламентарната демокрация и начин да се разговаря по ключови за страната въпроси. Самото гласуване се провали, защото “Възраждане“, ИТН, ГЕРБ и ДПС и не се регистрираха и нямаше кворум. Мисля, че това беше договорено, за да се даде време на участниците в сглобката да си извиват ръцете и да си преразпределят порциите власт и сферите на влияние. Това не е консолидация около политики”.

“Много неща има по отношение на националната сигурност, които са слабост и повод за вот на недоверие”, обясни Нинова. Тя смята, че непрозрачно са опразнени складовете в армията, както и че такава има и при договарянето на новите доставки.

Корнелия Нинова обясни в предаването “Неделя 150”, че “Възраждане“ и ИТН целенасочено не са се регистрирали в НС, когато се очакваше да има гласуване на вота на недоверие.

“Типично е да си сменят позициите. Кой им диктува изцепки и позиции, които нямат нищо общо с истината, си е тяхна работа. Ние внесохме вота на недоверие и искаме оставката на това правителство. Регистрирахме се, за да има заседание и да се гласува този вот. Те не го направиха, за да дадат време на ДПС и ГЕРБ да извиват ръцете на ПП-ДБ”.

Тя не очаква вотът да мине следващата седмица.

“Не готвим трети вот. Съсредoточени сме върху бюджета за 2024 година и нашия алтернативен вариант”

“Там, където съвпадат нашите политики, ще подкрепим на второ четене. На първо ще гласуваме против приемането на целия бюджет”, обясни лидерът на БСП.

“Това, което се предлага в социалната сфера, ще подкрепим текст по текст, но няма да се съгласим да стане за сметка на увеличаване на данъците на хората”, добави Нинова и посочи, че ако БСП бъдат поканени да участват в обсъждането на бюджета, ще отидат.

“Увеличението на минималната заплата от 1 януари е наша победа”, отбеляза Нинова. Като такава припозна и приравняването на майчинството през втората година с минималната работна заплата.

Тя отбеляза, че цялостната политика държава – общини трябва да бъде променена.

Корнелия Нинова постави оценка Слаб (2) на правителството. Лидерът на БСП смята, че по никой от 5-те основни приоритета на кабинета не е постигнат успех.

“Шенген – няма да ни приемат до края на годината, не се знае и кога ще стане това. ПВУ – няма да дойдат парите до края на тази година. Не се знае и кога. Съдебна реформа – да сте ги чули да говорят за това? Няма да се случи и приемането в еврозоната.

Бюджет нямаме в средата на ноември. Карат се, разправят се. Цялата държава е заложник на икономическите им интереси. Не ги интересува каква ще е цената на горивата и как ще се отрази на икономиката.

Битката е за потоците пари в енергетиката. Не ги се интересуват от народа”

“Ние сме категорична опозиция на това нещо, което нарекоха сглобка”, заяви лидерът на БСП.

“Не отстъпваме от битката си с модела “ГЕРБ“ и дълбоката държава. ПП и ДБ излъгаха очакванията на хората и се прегърнаха с този модел. Не подкрепяме Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет”, посочи тя.

“Ще предложим наш кандидат. Трябва да се даде възможност и на други партии, за да има взаимен контрол. Не е много добре, когато цялата власт остане в една партия”.

Нинова коментира и отношенията си с Ваня Григорова.

“Ваня Григорова направи грешка, че още първите дни, когато приключиха изборите, нападна БСП и се разграничи от нас. Не може така рязко да се разграничаваш от партията, която те е издигнала. Никой без партия не може да постигне такъв резултат”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X