https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков: Искам да чуя вътрешния министър да разкритикува полицейското насилие, а не...

Денков: Искам да чуя вътрешния министър да разкритикува полицейското насилие, а не да го замазва

Премиерът Николай Денков иска парламентарна анкетна комисия, която да разследва имало ли е полицейско насилие на протеста на футболните запалянковци. Това съобщи самият той на брифинг в Министерския съвет.

“Много от полицаите бяха пример как се охранява подобно събитие. Но, тези, които използваха палките и биеха паднали хора, хора, които нямаха общо с протестите, те нямат място в полицията. Не чух вътрешния министър да критикува и да се разграничи от действията на тези полицаи. Искам и министъра и политиците, които го защитават да кажат дали защитават това”, добави Денков.

“Ако има действия и тези полицаи си тръгнат, аз нямам да имам проблем с него. Ще имам проблем, ако продължи да замазва ситуацията”, категоричен беше министър-председателят.

“Ако министърът не припознае това като насилие, което заслужава тежка санкция, аз ще си подам оставката. Това е абсолютно неприемливо”, заяви Николай Денков.

“Всички разговори между вътрешния министър и Кирил Петков, те са били само с настояване да не се допуска изборна търговия”, категоричен беше Николай Денков във връзка с твърденията на Калин Стоянов, че му е бил оказан натиск. “Не е имало разговор от типа, че някой партия трябва да бъде печеливша или друга да бъде губеща”, добави той.

“Всяка една жертва на насилие ще получава безплатна правна помощ и общо имаме 31 центъра с 348 места за настаняване на жени и деца, пострадали от домашно насилие”, информира още министър-председателят.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X