https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНа живо: Изявление на министъра на вътрешните работи

На живо: Изявление на министъра на вътрешните работи

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е имало опит за намеса в работата на МВР от страна на съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, само че Стоянов не е допуснал това.

“Благодаря на премиера, който вчерашният ден потвърди, че лидер на политическа партия е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал. Смятам, че е недопустимо политически лидер да се меси в работата на МВР, както го направи Кирил Петков. Не приемам да се издават присъди от телевизионни студиа и социални мрежи. Живеем в правова държава и всеки е невинен до доказване на противното, включително и полицаи”, каза Стоянов.

Той заяви, че в нито една европейска държава няма практика след протести, подобни на този в четвъртък, и много по-тежки масови безредици, да хвърчи оставката на вътрешния министър.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е съгласен на 100% с премиера Николай Денков за необходимостта от обстоен анализ на случаите на полицейско насилие по време на протеста в четвъртък. Не е съгласено, обаче, единичните случаи на насилие да се поставят под общ знаменател с работата на МВР.

“За трети път през последните 5 дни ще изразя своята позиция: не толерирам и не приемам никакви форми на насилия – както върху мирни граждани, така и върху полицаи. Всеки, който е допуснал проява на насилие по време на протеста в четвъртък – дали полицай или граждани, ще понесе своята отговорност. В това никой не трябва да се съмнява”, каза той.

Стоянов допълни, че е разпоредил вътрешни проверки и мерки за предотвратяване на случаите на насилие.

Съгласен е на 100% с премиера Денков, че е необходим обстоен анализ на случаите на насилие по време на протеста. Не е съгласен, обаче, работата на МВР да се поставя под общ знаменател с единиците, които са превишили правомощията си.

“Затова поздравявам колегите, които си свършиха работата. Перфектно се справихте! “, каза Калин Стоянов

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X