https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМихаил Миков: Калин Стоянов се превръща в социален отдушник за политиците

Михаил Миков: Калин Стоянов се превръща в социален отдушник за политиците

“Темата за Калин Стоянов се превръща в социален отдушник за политиците. Други теми отиват в периферията – бюджета не е внесен в Парламента, пропускат се всякакви срокове, ситуативното отмества това, което осигурява хоризонтите в следващата година”, каза бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

“Оставката на Калин Стоянов не трябва да бъде депозирана, става дума за битка в управляващото мнозинство, за завземане на позиции в изпълнителната власт, а това личи по обвинения срещу един или друг министър, каза Миков. Министърът е предложен от Денков, избран е от мнозинството депутати, допълни той. МВР трябва да види кои полицаи са осъществили прекомерна употреба на сила”, посочи политикът.

“Агитките се превръщат в сериозен фактор на обществения и политически живот, това се наблюдава от 10-15 години и трябва да се установят кръговете, които финансират тези групи, поясни политикът. Има правила за действие от страна на полицията при ескалиране на ситуацията, той. Винаги покрай сухото гори и мокрото”, каза Миков по повод ескалиралото напрежение по време на футболния протест. Той допълни, че има много видеозаписи, така че би било абсурдно комисия в НС да бъде ангажирана с разследване на казуса.

По негови думи проблеми в спорта има навсякъде, а „федерациите често се превръщат в топло място за хора, които се прехранват около спорта, но това не означава, че държавата не трябва да се ангажира с финансиране и работа за спорта”, допълни политикът.

Миков смята, че Корнелия Нинова не може да звучи алтернативно с изявлението за програмен кабинет с политически лица, тъй като доверието към БСП е ниско. Той е на мнение, че ако отношенията в коалицията продължават по същия начин, тогава трябва да се върви към избори.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X