https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораХристо Иванов: Промените в Конституцията влизат в пленарна зала на 8 декември

Христо Иванов: Промените в Конституцията влизат в пленарна зала на 8 декември

Промените в конституцията отново ще влязат на дневен ред на 8-ми декември”. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на ПП-ДБ.

“Днес имаше консултации с председателя на НС и искам да съобщя, че се разбрахме следващото четене на конституцията в парламента да е на 8 декември. Очакването е следващата седмица след това – 12, 13, 14 декември да се развият останалите четения”, заяви още Иванов.

Той коментира, че надеждата е да приключат до Коледа с конституционните изменения. “Разбира се, това ще се случи с бюджета, така че ще видим дали ще се спази този график. Но осми декември е сигурната дата”, каза Иванов.

На въпрос дали времето между 8 и 12 декември ще е достатъчно за предложения и допълване на промените, съпредседателят на ДБ посочи, че “постоянно текат дискусии”.

“Много съм доволен, че на всеки 2-3 дена се провеждат кръгли маси. До 8 се надявам да са изчистени голяма част от въпросите. Ако има сериозни аргументи и трябва допълнително време, ще го обсъдим, към момента се надяваме, че нещата ще бъдат изкристализирани до тогава”, коментира депутатът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X