https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорислав Михайлов подава оставка

Борислав Михайлов подава оставка

Борислав Михайлов подава оставка. Това стана ясно преди секунди на заседанието на Изпълнителния комитет на БФС на Националната футболна база „Бояна”.

Това бе първо събиране на шефовете на футболния съюз след протеста на 16 ноември срещу управлението на Борислав Михайлов, довел до масови сблъсъци на футболни фенове и полиция.

Събранието се чака с голям интерес не само от футболните среди, но и заради големия обществен и политически натиск върху Михайлов да си подаде оставката. След протеста на футболните фенове президентът на БФС беше призован да се оттегли от членове на правителството, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и някои фигури от българския футбол, които доскоро го подкрепяха като Наско Сираков.

Часове преди заседанието на Изпълнителния комитет на БФС на Националната футболна база „Бояна” се засили полицейското присъствие.

Там имаше две водни оръдия, над 20 буса на жандармерията и над 15 патрулки за 20-ина журналисти, които чакат отвън. Причина за това засилено полицейско присъствие е, че БФС са подали сигнал, че ще има протест.

“Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол. Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо. Имате ми оставката, нито един клуб не ми иска оставката”, каза президентът на БФС Борислав Михайлов след края на днешното заседание на Изпълнителния комитет. 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X