https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПремиерът Денков направи първата копка на магистралата Русе - Велико Търново

Премиерът Денков направи първата копка на магистралата Русе – Велико Търново

Започва изграждането на магистралата “Русе – Велико Търново”. Началото постави със символична първа копка в района на Бяла премиерът Николай Денков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и зам.-министърът на транспорта Димитър Недялков.

Трасето ще е с дължина от близо 133 км. То ще започва от района на Дунав мост при Русе и ще достига до град Дебелец, където трафикът се разделя в посока “Шипка” и Прохода на Републиката.

Условно автомагистралата ще е разделена на три участъка като първо строителството ще започне от обхода на град Бяла. Предстои през пролетта да започне изграждането на участъка от Русе до Бяла и да се проектира окончателно участъка от Бяла до Велико Търново.

Този проект е от изключително значение за страната и региона като заявката е с него да се сложи край на дисбаланса между Северна и Южна България.

Живеещите в района над 20 г. очакват този пътен проект да започне. Първата копка се прави на около 1,5 км от кръговото кръстовище при гр. Бяла, близо до Ценово. Това е т.нар. обход на Бяла, първото трасе е с дължина 8 км. За него са приключили всички отчуждителни процедури, издадени са разрешителни.

Церемонията по първа копка беше съпроводена и от поредния протест срещу замърсяването на въздуха в Русе, след като през последните дни отново зачестиха сигналите за остри и неприятни миризми в крайдунавския град. Премиерът Денков разговаря с протестиращите и ги увери, че МОСВ е наясно със ситуацията и се полагат усилия за разрешаване на този проблем.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X