https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПанев: Оставката на здравния министър не е обсъждана

Панев: Оставката на здравния министър не е обсъждана

Оставката на здравния министър не е обсъждана, заяви зам.-председателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България” Владислав Панев в интервю за “Лице в лице”.

И добави, че в действителност обсъждането на личности не е правилният фокус и това не води до решаване на проблемите на хората и развитие. “Няма приоритети от страна на правителството какво точно следва и се гони като цел. Ако няма цел, се стига до разправия за личности”, добави Панев.

Той отбеляза необходимостта от ясен график и какви точно реформи ще бъдат направени през следващата година.

По думите му, ако продължаваме по този начин, няма смисъл от ротация в кабинета. Панев обясни и че важното не дали ще има смяна на министри. “Ако нямаме ясен план за образование, енергетика, то тогава няма смисъл да ходим на избори”, посочи той и обясни, че дори при нови избори, фундаментите няма да се променят.

“Никога не е имало такава политическа безпомощност в България, такова безхаберие и нежелание да се работи”, обобщи Драгомир Стойнев от БСП.

И критикува народните представители, че не се движат по дневния ред на обществото и решаване на истинските проблеми, а изкуствено създават свой собствен дневен ред.

Според него, и при образованието нещата не стоят по-различно. “Променяме съдържанието, начинът на финансиране, но никой няма истинска идея”, добави той и даде пример и с болнциите, които се създават с цел най-вече печалба, като на заден план се поставя истинското им предназначение, а именно – да лекуват българските граждани.

“Положението е страшно: трябва да избираме дали продължаваме същата агония, или ще има нови избори”, каза още Стойнев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X