https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРосен Желязков: Всяко напрежение, студен или по-горещ конфликт, в рамките на коалицията...

Росен Желязков: Всяко напрежение, студен или по-горещ конфликт, в рамките на коалицията я прави по-силна

“Като обобщение мога да кажа, че всяко напрежение- или студен, или по-горещ конфликт, в рамките на коалицията я прави по-силна”, заяви председателят на парламента Росен Желязков пред журналисти след участието си във форума “20 години Икономически и социален съвет на Република България”, който се провежда днес в Министерския съвет. Желязков направи този коментар във връзка с казуса с ръководството на болница “Пирогов”.

Председателят на Народното събрание заяви, че отношение по темата може да вземе или самият министър, или министър-председателят, това е установеният ред.

“Вчера позицията на комисията беше ясна, тя е в подкрепа на това кадровите решения, особено в структуроопределящи лечебни заведения, да минават през съгласуване при отчитане на ефективността и резултатите и значимостта”, посочи Желязков.

Обективно предвид спирането на вписването на новия директор на „Пирогов“ правно това не може да бъде реализирано, така че нямаме казус в момента. По думите на Желязков коалицията става по-силна при конфликти и като доказателство за това е също така оттеглянето на двата различни проекта в сроковете за отмяна на дерогацията, както и желанието да бъде внесен общ такъв.

“От друга страна, коалицията колкото повече укрепва, толкова повече се притесняваме, че в нашите коалиционни партньори назряват определени конфликти, които могат изненадващо да доведат до друг вид напрежение”, посочи Желязков. Според него, особено преди Коледа и Нова година, има важни задачи и не трябва да се допуска повече напрежение.

Относно приемането на конституционните промени, които по план трябва да се случат до края на годината, Росен Желязков изрази увереност, че мнозинството, „Продължаваме Промяна-Демократична България“, ГЕРБ-СДС и ДПС, е монолитно и ще изпълни ангажимента, който е поел.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X