https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПредставители на БСП нахлуха в областната администрация

Представители на БСП нахлуха в областната администрация

Не пускат БСП в сградата на областната администрация, за да се срещнат с областният управител на София Вяра Тодева. Те обаче нахлуха вътре. Пред сградата има полиция и служители на СОТ.

„Или да слезе тя тук, или да ни допусне горе до залата за срещи или, където е свикнала да приема хора. Имахме уверението на министър-председателя, че днес до обяд областният управител трябваше да ни предостави документи. Към този момент това не се е случило. И след Председателския съвет в Народното събрание пак няма документи. Или министър-председателят лъже, или областният управител се крие или вкупом всички лъжат и се крият и бутат незаконно паметника“, заяви Иван Ченчев.

„Служителите от деловодството нямаме отношение към казуса, за който говорите. Ние приемаме документи“, обясниха му на входа.

„Вие нямате право да спрете народни представители“, отвърна му Борислав Гуцанов, като служителят от деловодството му поясни, че не го всъщност не го спира.

“Трябва да ми се обадят, за да ви пусна. Трябва да имате официална среща. Няма как да ви пусна, без да получа одобрение”, обясни му служителят на областна администрация.

Гуцанов на свой ред се обърна към журналистите и поиска оставката на областния управител на столицата.

„Шестима народни представители отидохме при министър-председателя по най-цивилизования начин, без да се блокира Народното събрание, без да се правят ексцесии. Не е нормално два дни след това да няма никакви документи, не е нормално днес Народното събрание да не работи. Не е нормално да не можем да влезем в областната управа. Ние искаме едно – да се покажат документите, с които е започнало разрушаването на Паметника на Съветската армия. Ако не бъдат предоставени документите, утре в пленарна зала ще продължи това, което беше днес“, добави той.

„Възмущаваме се от видеозаписи, в които през нощта младежи-вандали ходят и чупят пейки общинско и държавно имущество. В този случай държавата под охраната на полицията вандалства в центъра на София. С фашисти не може да се разговаря. С хора, които не спазват законите, не може и не бива да се разговаря“, каза от своя страна Христо Проданов

„Ние искаме строително разрешително, всички необходими планове – всичко, каквото е необходимо. Затова софийската ни организация е сезирала ДНСК, защото те са в състояние при липса на тези документи да спрат демонтажа“, добави Ирена Анастасова

Социалистите се качиха на шестия етаж, но така и не успяха да стигнат до Тодева, а горе се качи полиция. В крайна сметка те си тръгнаха доброволно. Не е ясно дали тя изобщо е била в сградата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X