https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОт пътна полиция апелират към гражданите да са активни и да подават...

От пътна полиция апелират към гражданите да са активни и да подават сигнали за нарушенията по ЗДВП на компетентните органи

Освен в социалните мрежи, подавайте сигнали и в полицията, апелират от полицията. Органите на реда често се самосезират, но поради липсата на достатъчно данни като например за подателите на сигналите – гражданите, станали свидетели на нарушението, както и на друга по-конкретна информация, която се изисква по закон – време, място на нарушението, марка, модел, регистрационен номер на МПС и т.н., извършителите остават ненаказани.

За постигането на по-голям превантивен ефект и за получаване на обратна връзка за това, какво е станало с подаден сигнал и какво отношение е взето, полицията призовава гражданите да подават своите сигнали освен в социалните мрежи и на компетентните органи.

Отново напомняме, че в сектор “Пътна полиция” към ОД на МВР – Русе функционира електронна пощенска кутия. Имейлът е: [email protected].

На електронната поща могат да се изпращат сигнали за нарушения на ЗДВП в писмен вид, както и под формата на снимков и видео материал, запитвания, предложения и т.н., които ежедневно се обработват и се разпределят за вземане на отношение по компетентност.

Практиката показва, че борбата с престъпността и опазването на обществения ред са най-ефективни, когато полицията и гражданите са в непрекъснато взаимодействие.

Когато това е налице, нарушителите и извършителите на противоправни деяния чувствително намаляват!!!

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X