https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСтоян Михалев: Няма интрига в ПП-ДБ с избора на председател на НС...

Стоян Михалев: Няма интрига в ПП-ДБ с избора на председател на НС след ротацията

“Няма интрига между Никола Минчев и Атанас Атанасов за избора на председател на Народното събрание след ротацията”, заяви в “Денят започва” с Георги Любенов депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев.

“Кабинетът на г-н Минчев е до този на г-н Атанасов и ежедневно прекарваме време заедно. Не виждам напрежение”.

“Според договорката председателят на НС ще бъде на поста 9 месеца – несъпоставимо е с мандата на конституционните съдии. Те няма да изкарат и пълния си мандат”, коментира Михалев по повод критиките срещу ПП-ДБ, че подкрепят номинацията на Десислава Атанасова за КС.

“Кое е по-важно за нас- да оставим конституционните съдии да бъдат подменени всички от в ГЕРБ със скритите им мнозинства или да имаме човек с безупречна репутация като съдия Белазелков”.

Единни сме в нашата коалиция и в нашия стандарт за кандидатури както в Конституционния съд, така и в регулаторите, заяви депутатът.

“От днешна гледна точка ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС седят на едно място – евроатлантическата плоскост. Има огромна разлика от 2013 и 2020 г.”, каза още Михалев.

Продължават разговорите за смяна на министри след ротацията, но крайните решения ще се взимат от Мария Габриел и Николай Денков.

Фактът, че вече се говори за партия на президента, означава, че радикалната опозиция в лицето на ИТН и “Възраждане” е неефективна и губи позиции, смята Михалев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X