https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРазбиха магазин от веригата "АЛКОТЕКА" в Русе: Собственикът подозира целенасочена атака

Разбиха магазин от веригата “АЛКОТЕКА” в Русе: Собственикът подозира целенасочена атака

Русе, 19 януари 2024 г. – В петък вечерта, около 22:20 часа, един от магазините на веригата “АЛКОТЕКА” в центъра на Русе беше подложен на вандализъм и кражба. Предполага се, че извършителите са влезли в обекта, като са счупили стъклената витрина с камък. Според първоначалните данни от полицейския бюлетин, откраднати са около 200 лева в стотинки и пет кутии цигари.

Магазинът е собственост на Меджнун Мустафов, бизнесмен от Русе, който е прекарал дълги години в Турция и Русия, преди да се завърне в родния си град и да се установи трайно в България. По повод инцидента ние потърсихме Мустафов за коментар.

Журналист: Г-н Мустафов, може ли да ни разкажете повече за вандалския акт, насочен към вашия обект?

Меджнун Мустафов: Здравейте. Благодаря ви за вниманието. Наистина е много неприятно, но за щастие нашите служители не са пострадали. Материалните щети не са големи, но това, което е по-важно, е че в съседното чекмедже имаше над 2000 лв., а близо до счупената витрина се намираха маркови напитки на стойност около 5000 лв.

Журналист: Изглежда, че това не е обикновена кражба.

Меджнун Мустафов: Точно така. В района около общината има множество камери. Никой не би рискувал да извърши такъв груб взлом в центъра на Русе. Целта е ясна – това е акт на заплаха и сплашване.

Журналист: Имате ли подозрения към конкретни лица?

Меджнун Мустафов: Да, имам съмнения. Още през септември 2023 г. информирах правоохранителните органи и прокуратурата. Съсредоточихме вниманието си върху моя бивш служител Свилен Чавдаров, известен като “Тавата”, и неговите нови руски партньори. Те се опитват да присвоят дялове от моите фирми в България и Турция чрез заплахи и закани.

Журналист: Взети ли са мерки от правоохранителните органи?

Меджнун Мустафов: Работи се усилено по случая. В момента са образувани досъдебни производства както в България, така и в Турция. Уверен съм, че служителите на полицията и прокуратурата ще си свършат професионално работата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X