https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023БСП за избора на столичен кмет: Няма да позволим нашата победа да...

БСП за избора на столичен кмет: Няма да позволим нашата победа да бъде открадната

“Няма да позволим нашата победа на местните избори да бъде открадната и затова ще се борим докрай пред съда. Местните избори бяха изключително успешни за нашия кандидат. Резултатът, който постигнахме, беше плод на нашия труд. Градът в момента виждате сами е в бедствено положение”, каза на брифинг Иван Таков от БСП-София във връзка с оспорването на резултатите от изборите, бюджета на столицата и кризата в общинския съвет.

“Времето за преговаряне приключи, градът и жителите нямат повече време за губене. Трябва да се гледа и бюджет. Срещата за него миналата седмица се провали, утре ще опитаме пак. Бюджетите на ГЕРБ, знаете много добре, сме критикували винаги”, допълни още той.

“Действията на господин Васил Терзиев се разминават с очакванията. Ние ще опитаме да предложим подходящ бюджет, но наистина не видяхме значителни промени в него. На първо място се вижда, че ние сме много зависими от имотния пазар. След като бюджетът разчита на имотните сделки, трябва да има добре разработена политика по казуса”, каза Ваня Григорова.

“Заплатите в момента също не могат да бъдат покрити и това трябва да се промени. По отношение на здравеопазването няма предвидено увеличение на средствата. Не се изпълняват поетите ангажименти към момента. В сектор “Култура” положението е сходно и този проблем отново не се решава в бюджета”, добави тя.

“Винаги сме държали на децентрализация на бюджета, трябва да се хванем сериозно на работа, а ние от БСП не сме спирали да работим. Затова още веднъж ще повторя, че времето за шикалкавене приключи”, посочи Иван Таков.

По думите му има приета от съда експертиза, която “ясно и категорично показва, че в над 90% от анализираните протоколи има разминаване в подадените и отчетените данни”.

“Това е нещо, което казахме веднага след изборите – виждаше се с просто око. Анализирани са 1/6 от секциите с машинно гласуване. Съдът, въз основа на тази експертиза, разшири обхвата – да бъдат проверени и останалите секции”, допълни Таков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X