https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиНяма оцелели при разбиването на самолет Ил-76 в Белгородска област

Няма оцелели при разбиването на самолет Ил-76 в Белгородска област

Руското външно министерство и министерство на отбраната обвиниха Киев за свалянето на руски самолет Ил-76, превозвал украински военнопленници, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Външното министерство определи това като “проява на безумно варварство, демонстриращ пълно пренебрежение към човешкия живот”1 и заяви, че случилото се поставя под въпрос възможността за каквито и да било споразумения. Министерството на отбраната в Москва добави, че негов радар е засякъл изстрелването на две украински ракети.

“Киев извърши акт на безумно варварство, който демонстрира пълното му незачитане на човешкия живот. В нарушение на споразуменията те убиха нашите пилоти и ескортиращи лица и “похарчиха” собствените си съграждани. Този кървав инцидент повдига голям въпрос относно възможността за споразумения в какъвто и да е формат. Гаранциите, които дават, ако все още не са ги нарушили, със сигурност ще ги нарушат. И в това няма никакво съмнение”, заяви руският дипломат Родион Мирошник, заемащ длъжността “представител на руското външно министерство по въпросите на престъпленията на киевския режим”.

Няма оцелели сред пътувалите във военния транспортен самолет 74 души, написа по-рано в “Телеграм” Вячеслав Гладков, губернатор на руската Белгородска област, в която се разби самолетът.

Ил-76 е паднал в полето, в близост до населено място в Корочански район, уточни Гладков. Той добави, че мястото на катастрофата е отцепено, изпратена е комисия, която да уточни причините за трагедията.

Самолетът превозваше 65 украински военни, които трябваше да бъдат разменени. Освен тях на борда се намираха трима придружители и 6 членове на екипажа, посочва ТАСС.

Пилотите на самолета Ил-76 са го отвели далеч от населените места в района, докато двигателят е горял, съобщи местен жител, цитиран от ТАСС. Друга очевидка добави, че се е чул “много силен трясък”, преди самолетът започва да пада.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X