https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПредлагат бившето Руско консулство в Русе да стане Музей на соцепохата

Предлагат бившето Руско консулство в Русе да стане Музей на соцепохата

Сградата на бившето Руско консулство да стане музей на социалистическата епоха е едно от предложенията, направени по време на заседанието на Обществения съвет по икономически въпроси в Русе.

Предложението е на директора на Регионалния исторически музей в града. Сред другите предложения са сградата, която е общинска собственост, да преустроена в културен и бизнес център с широки функции за различни събития и културни инициативи, в които да се включат и чуждестранните посолства в България.

Лансирана бе и идеята сградата да приюти съхраняването на цялата й налична документация Държавния архив, или пък там да бъде преместена Художествената галерия. Не липсваха и по-прагматични предложения, като това, сградата да приюти една или няколко от многото социални услуги в общината.

Състоянието на сградата е идентично с това при приемането и оформянето на приемо-предавателния протокол след напускането на руските дипломати, бе подчертано по време на срещата, както и фактът, че до този момент тя се охранява денонощно от създадения и приел наскоро функциите на СЗ „КООРС“ Инспекторат по охрана, обществен ред и сигурност към Община Русе.

На срещата беше дискутирано предложение за изграждане на увеселителен парк в града или в близост до него, подобряването на инфраструктурата на Лесопарк „Липник“ и хижа „Приста“, както и дългогодишната идея за изграждане на градска железница.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X