https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИван Шишков: Президентът Радев не е геополитическият враг на управлението

Иван Шишков: Президентът Радев не е геополитическият враг на управлението

“Говоренето в момента е атака срещу президента. Той не е геополитическият враг на това управление. Просто си търсят враг, за да намерят основание защо се случва то”, каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройство арх. Иван Шишков в „На фокус“ по NOVA.

„Част от „лошите“ поръчки за пътищата сега ще се реализират. Част от нападките, обаче, срещу служебния кабинет бяха, че сме раздали 4 млрд. лв. Тогава поясних, че парите не са раздадени, а предвидени. Оставихме възможност следващият кабинет да сключи договорите. Оказа се, че всичко, което беше говорено срещу служебния кабинет беше политическа пушилка“, заяви той.

Той обясни, че пътните фирми в България не са много. По негови думи, за да се строят качествени пътища трябва не само финансов ресурс, но и кадри и техника. „Затова строителните фирми в страната най-вероятно ще бъдат едни и същи“, каза Шишков и допълни, че ако някои от магистралите започнат да се строят на концесия, тогава част от строителите няма да бъдат тези български фирми.

За уволнената от АПИ Десислава Паунова Шишков каза, че тя е професионалист и не е имала политическа подкрепа. „Изненадан съм от уволнението ѝ“, допълни той.

„Не съм бил обект на натиск по време на работата ми в служебния кабинет. Начинът, по който работехме беше принципен и прозрачен. Платихме само на фирмите, за които се установи, че ремонтите са само текущи“, поясни бившият министър на регионалното развитие и благоустройство.

За Делян Пеевски той каза, че е „изключително лош сценарий на евроатлантизъм“.

Освен това Шишков посочи, че не познава „кралицата на винетките“ и не е запознат с работата ѝ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X