https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСлужител на МВР ступал активист на "Възраждане" по време на кампанията

Служител на МВР ступал активист на “Възраждане” по време на кампанията

Служител на МВР и активист на партия “Възраждане” са се спречкали по време на предизборната кампания през октомври. Случката е от ромската махала в Пазарджик, а сега от партията иска служителят да бъде санкциониран.

За случая става ясно от въпрос, зададен от депутата от “Възраждане” Стоян Таслаков до вътрешния министър Калин Стоянов. По време на днешния парламентарен контрол той разказа какво се е случило – на 22.10 е постъпил сигнал до 112 за “възникнал конфликт” между сътрудник-охрана на ОД на МВР в Пазарджик и Юлиян Недков – активист на партията. Обадила се е кандидат-кметицата на Пазарджик от същата партия Десислава Георгиева. Започнала е проверка. Свидетелите са дали писмени показания, според които двамата мъже са спорили и са се бутали, но не е имало размяна на удари.

Първоначално Недков не е искал да подава жалба. Бил е заведен до болницата, но е отказал преглед и си тръгнал. После е представил медицинско от лекар в отделението по съдебна медицина при УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив, където е посочено, че на Недков са били причинени болка и страдание без разстройство на здравето.

Документите са били предоставени на районната прокуратура на 24.10, а на следващия ден тя е постановила отказ за досъдебно производство. Служителят пък се проверява по заповед на областната дирекция на полицията, като проверката не е приключила.

Самият Таслаков също е присъствал на свадата и според него съпартиецът му е бил пребит и има повече наранявания, а информацията на министъра не е вярна или силно спестена. Той отрече Недков да си е тръгнал от Пазарджишката болница, а не е бил приет, затова е отишъл в Пловдив.

Това не е първият случай, в който хора на Костадин Костадинов се оплакват от насилие. Самият Таслаков бе станал жертва на опит за убийство, докато е депутат. Подобна случка имаше и с друг депутат – Климент Шопов, който бе с назначена охрана.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X