https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЗемеделци от Серес искат да блокират граничния пункт "Промахон"

Земеделци от Серес искат да блокират граничния пункт “Промахон”

Фермерите в Гърция започнаха да затварят централни пътища. Земеделците от Серес казаха, че възнамеряват да застанат с тракторите до граничния пункт с България “Промахон”.

На около 50 места в страната има готовност за блокиране на пътища, съобщиха от фермерските организации. За днес земеделците от Серес казаха, че плановете им за протести включват не само блокиране на магистралата, но и на гранични пунктове, без да посочват дни и часове на демонстрации.

От вчера тракторите от Халкидики блокират двата пътя за връзка при Неа Муданя и Полигирос, но позволяват преминаване само при спешни случаи.

След обяд се очаква трактори да затворят централни пътища в северната част на страната по линията Солун – Александруполис.

Предупреждение за днес има за спиране на движението при магистралата при Евозмос, извън Солун, при град Кардица и при Лариса.

Блокади ще има и по островите, съобщават от Крит.

Протестиращите настояват незабавно да се въведат исканите от тях мерки: отмяна на данъците върху горивата за селското стопанство, искат субсидии за суровини и торове, евтин ток и пълни компенсации при бедствия.

Говорителят на правителството промени позицията към протестиращите и след вчерашната си “Няма да преговаряме при затворени пътища” днес вече кани ръководителите на протестите за нови преговори. От своя страна земеделците настояват за реални мерки незабавно, а не обещания.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X