https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаТримата изгонени от "Възраждане" вече не са членове и на парламентарни комисии

Тримата изгонени от “Възраждане” вече не са членове и на парламентарни комисии

Преди началото на парламентарния контрол председателстващата заседанието на НС Росица Кирова изчете важно съобщение, свързано с Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Рупчев, които днес бяха изключени от парламентарната група на “Възраждане”.

“Днес на свое заседание парламентарната група на “Възраждане” е взела решение с 33 гласа “за”, нула “против” и 1 “въздържал се” Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Рупчев да бъдат изключени. За секретар на парламентарната група на мястото на Николай Дренчев и е избрана Искра Михайлова”, обяви тя.

“Съгласно Правилника за организацията и дейността на НС тримата трябва да бъдат освободени и като председатели и членове на парламентарните комисии. Александър Арангелов е освободен като член на Комисията по вътрешна сигурност и Комисията по вероизповеданията. Иво Рупчев вече не е член на Комисията по отбрана и на Комисията по конституционни въпроси. Николай Дренчев вече не е председател на Комисията за контрол над службите за сигурност и член на Комисията по отбрана. Съгласно Правилника за организацията и дейността на НС освобождаването на тримата се обявява без да се обсъжда и гласува”, заяви Росица Кирова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X