https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗемеделски производители блокираха "Дунав мост" при Русе за четвърти ден, ще раздават...

Земеделски производители блокираха “Дунав мост” при Русе за четвърти ден, ще раздават бутилки с мляко

Земеделски производители блокираха “Дунав мост” при Русе за четвърти ден и ще раздават бутилки с мляко на изчакващите в опашките шофьори. Преди това те организираха шествие със земеделски машини в района на граничния пункт.

“Ще обсъдим предложения вариант на изчисляване на загубите и тогава ще вземем решение. Ще изчакаме и резултатите от срещата днес с премиера. Тогава ще решим дали ще продължим с протестите през идната седмица”, каза Милен Коев, председател на Районния съюз на фермерите “Дунавско зърно”.

Деан Тодоров, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация коментира, че на срещата днес с премиера очаква конкретни гаранции по исканията. Той обясни, че днес на изчакващите в колоните шофьори ще бъдат раздадени половин тон мляко в бутилки в знак на извинение.

Деян Генов, управител на магазин в района на “Дунав мост”, каза, че подкрепя протестите, но не одобрява начина, защото така бизнесът страда. Нямаме клиенти, с което не можем да покрием таргета си за деня, коментира Генов.

Милен Коев посочи, че протестът днес ще продължи до 15:00 часа, като уточни, че ще бъдат пропускани спешни случаи, линейки и хора, които бързат за летището в Букурещ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X