https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСлаломът в Банско бе анулиран заради лоши атмосферни условия

Слаломът в Банско бе анулиран заради лоши атмосферни условия

Слаломът за световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско бе анулиран заради лоши атмосферни условия. Времето над елитния ни курорт бе много лошо, като от сутринта не спира да вали дъжд, примесен и със сняг. Това намали значително видимостта на всички скиори, особено на тези след 15-и стартов номер. Освен това, от дъжда пистата омекна страшно много и след преминаването на 31-ви номер – Били Мейджър от Великобритания, организаторите взеха решение да спрат надпреварата.

Преди това олимпийският шампион Клеман Ноел поведе в класирането. В ужасните условия на пистата “Бъндерица” французинът използва максимално ранния си стартов, за да даде време от 49.13 секунди. Норвежецът Тимон Хауген, който единствен стартира преди Ноел, бе с второ време, като изоставаше с 0.27 секунди от лидера. Трето място на 0.38 секунди заема ше норвежката звезда Хенрик Кристоферсен. Всички останали скиори бяха на повече от една секунда изоставане от Клеман Ноел, включително и лидера в дисциплината Мануел Фелер.

Най-очакваният състезател от публиката в Банско – Алберт Попов, бе на 22-ро място. Той изоставаше с 3.59 секунди от Ноел. Попов не направи груби грешки по време на спускането си, но лошите метеорологични условия определено му повлияха.

Специален гост на днешното състезание е президентът на Република България Румен Радев, който слезе на пистата, за да поздрави Алберт Попов след неговото спускане.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X